10.9.07

Proloog

Järgnevalt kirjeldatava matka idee sai alguse juba möödunud aasta lõpus. Meeri poolt tuli üleskutse minna suvel mägedesse matkama. Konkreetsemaks muutus asi siis, kui Valdolt tuli info, et ta komplekteerib gruppi, kellega suvel Gruusiasse (ametlikult Georgia, aga mulle meeldin siiski Gruusia enam) Kazbeki (5047m) tippu minna. Meeri iseloomustas ettevõtmist kui kerget jalutuskäiku mägedes (siit tähelepanek, suured kogemused võivad ähmastada suutlikkust panna end täiesti algaja positsiooni ja hinnata asju ning olukordi sellest vaatepunktist. Samas on kogemused ka suureks abiks, kui inimest muudkui küsimustega pommitada). Asja tõeline "kergus" tuli päevavalgele peale esimest kohtumist Valdoga, kes andis teada, et vaja oleks osaleda iganädalastel treeningutel (algselt Lasnamäel siseseinal ja siis ka Astangul looduses), soovitav oleks pikaajaline kestvusspordi harrastamise kogemus (minu isiklik kogemus selles vallas on null), peaks tugevdama organismi igasugu vitamiinidega ja siis veel see suur varustuse hulk, mida vaja on jnejnejne. Viimased kuud enne reisi möödusidki matka- ja spordipoodides, mis oli kohati üsna masendust tekitav. Poodlemisest jällegi üks huvitav tähelepanek, kui vaatad muudkui asju, mille hinnad on tuhandetes kroonides, siis võid tabada end rõõmu tundmast selle üle, kui saad endale 250.- sokid. Mõistus andis selle peale kohe märku, et idiootsus ei ole kaugel:)
Palju aega sai korralike algajatena veedetud ka Astangul. Tegelikult sai sealt ka kõige väärtuslikumat infot, kuna suur hulk sealsest seltskonnast oli aasta tagasi Kazbekil käinud ja reaalse olukorraga kursis. Samuti paranes iga korraga ka küsimise oskus.
Ettevalmistusperioodi mahtus nii tülpimust kui väsimust, kuid lõpuks saabus siiski ka ootusärevus ja tahe juba ükskord minema hakata.

Minema saime 10.07.07 ja jäime ära kuni 25.07.07, kõik, mis sinna vahepeale jäi tuleb järgnevalt. Meenutused on kokku pandud märkuste põhjal, mis reisi ajal said tehtud. Arvutisse trükkimisel tabasin nii mõnigi kord end mõttelt, et kas mul tõesti oli nii raske jne. Taas kord on leidnud kinnitust, et raskused ununevad ja meelde jääb suuremas osas vaid meeldiv. Kirja püüdsin panna küll kõik, mis sellel hetkel kirja sai.